Tabăra de relații Asterope

 

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi viața ta, dacă ai trăi în afară oricărei relații

Auzi și vezi peste tot în jur, poate că și tu ai spus sau gândit adeseori, că sursa suferințelor oamenilor se află în relații: relația de cuplu, relația cu copilul sau cu părinții, relații de familie, relații cu colegii sau partenerii de afaceri.

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi viața ta dacă ai elimina această ”sursă de durere”, relația?

Putem să trăim în afara oricărei relații?

Răspunsul nostru e NU.

Fie că îi spunem parteneriat (în afaceri)…
fie că îi spunem cuplu (în iubirea romantică)…
fie că îi spunem familie (când e vorba de părinții, frații, copiii noștri)…

Ne naștem în relație.

Să fie oare o întâmplare că la originea cuvântului cuplu este latinescul copula, care înseamnă legătură? Te-ai gândit vreodată care e prima legătură din viața ta?
Ia cuvântul în sensul propriu – legătură.
Totul începe cu… cordonul ombilical, prima legătură din existența ta.

Și dacă până acum ți-ai spus că prima relație de iubire în care ai suferit a fost când te-ai îndrăgostit prima dată, dă-ne voie să te contrazicem: prima relație în care ai suferit, din iubire, a fost relația cu mama și cu tata. E relația pe care căutăm să o recreem în toate relațiile pe care le construim ulterior.
E relația care ne va determina mai târziu modul de a intra în relații, de a crea relații. Și toate astea fără ca noi să știm ce, să știm cum și de ce…

Ne naștem în relație.
Să ne mai mirăm că apoi, de-a lungul întregii vieți, suntem în căutare de RELAȚIE? De legătură? De conexiune?

La baza oricărei activități pe care ai practica-o, se află relația.
Sunt însă profesii care îți permit să construiești relații pe traseu și profesii unde, dacă nu ai construit relație în primele 10 minute, șansele tale descresc în mod vertiginos.

Iar dacă în activitatea ta de zi cu zi lucrezi cu oamenii – consilier, consultant, trainer, vânzător, medic, psihoterapeut, manager, coach etc. – știi exact ce spun: a construi relație este ABILITATEA CU GRAD DE PRIORITATE ZERO.

În practică noastră – atât în mijlocul cursanților, cât și în ședințele individuale – am sesizat un punct comun: dificultatea oamenilor în a crea relație cu ”clientul” lor.

Și – bănuiesc că nu te va surprinde ceea ce urmează – felul în care construiești relație la job este felul în care construiești relație și când e vorba de viața ta personală, fie că e vorba de prieteni, de copii sau de partener de cuplu.
Repetăm tiparele în toate planurile vieții noastre – e o iluzie că ce faci la job nu are treabă cu ce faci acasă…

Tabăra Asterope s-a născut dintr-o problemă a oamenilor pe care i-am format în cadrul Școlii Pleiade: dificultatea de a clădi o relație autentică, de a stabili o conexiune autentică cu omul de lângă ei.

Am reflectat puțin; sau puțin mai mult. Ne-am întrebat ce putem face diferit pentru a înlesni drumul oamenilor către… crearea de relație, către conectarea autentică cu celălalt. Și ne-am dat seama că trebuie să mergem la rădăcină, la cea dintâi relație din viața omului.

Asterope nu este o tabără de relații.

Este o tabără despre RELAȚIE, acea relație unică care le-a determinat pe toate celelalte din viața ta.

Și, pentru că a plecat din mijlocul unei nevoi a cursanților noștri, mai este o tabără în care vei simți, pe propria-ți piele, ce înseamnă cu adevărat să te conectezi la sufletul omului din fața ta; vei avea șansa de a trăi într-o dimensiunea nouă, în acea profunzime care transformă meseria în artă.

În plus, s-ar putea să pleci din tabăra cu dorința de a face o schimbare de carieră :).

Așa că,

 • dacă măcar o dată ți-a trecut prin minte o întrebare de genul ”cum de ajung mereu și mereu în același punct?”,
 • dacă măcar o dată ți-a trecut prin minte să vorbești cu un alt om pentru a-ți pune ordine în minte și în suflet, pentru a găsi calea către a împăca ce simți cu ce gândești, pentru a rezolva o problemă cu care te confrunți și nu îi mai dai de cap – personală, profesională, relațională,
 • dacă măcar o dată ți-a dorit să ai un grup de oameni cu care să vorbești despre cine ești tu, să te simți acasă vorbind despre mecanismele astea ciudate care ne fac să facem chestii pe care apoi le detestăm sau le respingem, 

… atunci, ne vedem în tabără :).

Avem o singură recomandare pentru tine: vino în tabără cu o dorință, cu o intenție, cu ceva ce vrei să rezolvi. Singura condiție ca să găsim soluții la ceva este să știm acel ceva pentru care căutăm soluții.

*******

P.S. Una dintre vorbele mele preferate este ”Mintea caută, corpul găsește”. Poate că unii dintre noi nu au învățat încă să își asculte corpul, ceea ce înseamnă că mintea încă mai caută argumente.

Pentru cei a căror minte este în căutare de argumente raționale și concrete, iată ce se va întâmpla în tabăra Asterope by Pleiade.

 

Pe o scară de la 1 la 10, unde 1 înseamnă ”deloc” și 10 înseamnă ”perfect”, cât de mulțumit ești de RELAȚIA ta?

(Dacă primul răspuns care ți-a venit în minte a fost…”care relație?”, înseamnă că în tine sunt deja semințele unui bun coach sau psihoterapeut :))

Revenind: pe o scară de la 1 la 10, unde 1 înseamnă ”deloc” și 10 înseamnă ”perfect”, cât de mulțumit ești de relația ta

 • cu părinții?
 • cu copilul/copiii tăi?
 • cu partenerul de cuplu?
 • cu partenerii de afaceri?
 • cu colegii și prietenii?
 • cu tine?

Relațiile reprezintă indicatorul nr. 1 al calității vieții tale.

Dacă la punctele de mai sus ai note sub 8, deși ai făcut până acum tot ce ai știut ca să ai relații de calitate, tabăra Asterope este șansa ta de a descoperi acele mecanisme inconștiente care te-au împiedicat până acum să te simți cu adevărat iubit, protejat, înțeles în relațiile trăite.

Mai mult decât atât, vei învăța cum să creezi o alianță între ceea ce simți și ceea ce gândești, astfel încât, în relațiile pe care le construiești, să te simți iubit, respectat, înțeles, în siguranță.

Alianța între ceea ce simți și ceea ce gândești

La finalul carierei sale, Freud a pus celebra întrebare: ”Ce își doresc femeile?” Apoi, zeci de psihologi și filosofi au căutat răspunsul la întrebarea ”Ce își doresc femeile și bărbații?”.
S-au desprins voci care au spus că răspunsul este unul și același și este cel după care tânjește întreaga umanitate.

Mai presus de orice, fiecare dintre noi caută CONECTAREA – inclusiv cu acele părți din noi înșine pe care le-am refulat – cu alți semeni și cu universul mai extins.

Nu putem să experimentăm viața în toată plenitudinea ei decât dacă avem o RELAȚIE strânsă cu o altă ființă și, dincolo de acest lucru, un sentiment de CONECTARE cu lumea care ne înconjoară. Folosind limbajul lui Martin Buber, fiecare persoană are nevoie de un ”Tu” pentru e deveni un ”Eu” împlinit.

Din păcate, cele mai multe persoane trăiesc experiența primei lor ”greutăți într-o relație” în primii doi ani de viață, perioadă esențială în dezvoltarea copilului (etapa atașamentului).
Iluzia separării, a deconectării, se produce în copilărie.
Iar nevoile neîmplinite din copilărie le ducem cu noi, în relațiile pe care le construim la maturitate.

În tabăra Asterope by Pleiade, vei afla care sunt acele nevoi neîmplinite pe care le-ai adus cu tine din copilărie și care ți-au sabotat relațiile construite la maturitate. Vei învăța cum să gestionezi aceste nevoi pentru a trăi relații în care să te simți iubit, împlinit, la locul tău.

Știi de ce te-ai îndrăgostit de o anumită persoană și nu de alta? Știi cum de, oricât de diferiți par la început partenerii tăi, ajungi la un moment dat în același punct ca în relația precedentă?

Ei bine… motivul pentru care te-ai îndrăgostit de partenerul tău nu a fost tinerețea și aspectul fizic atrăgător; nu te-ai îndrăgostit de el pentru că avea un job impresionant sau pentru că avea o fire generoasă și iubitoare.
Te-ai îndrăgostit de el deoarece o parte a creierului tău (inconștientul) l-a confundat cu părinții tăi! Acea parte a creierului tău a crezut că a găsit, în sfârșit, candidatul ideal care să compenseze prejudiciile psihologice și emoționale din copilărie.

Știi deja că mintea noastră are 3 părți: conștient, subconștient, inconștient.
”Sabotorul” este inconștientul, acea minte la care nu avem acces când și cum vrem noi, dar care ne dictează o bună parte din viață.

Ce nu știi, poate, este că pentru mintea inconștientă (îi poți spune creierul arhaic) astăzi, mâine și ieri nu există. Inconștientul nu are noțiunea timpului linear. Tot ce a existat există încă.

Creierul nostru arhaic, captiv în eternul ”acum” și prea puțin conștient de existența lumii din afara noastră, încearcă să recreeze mediul din copilărie, motivul fiind nevoia acută de a vindeca vechi răni din copilărie.
Creierul arhaic este sursa majorității problemelor de cuplu.

Cum s-ar schimba relațiile de iubire, dacă creierul nou (mintea conștientă) ar juca un rol mai activ?

Prin exerciții practice și simple, în tabăra Asterope by Pleiade vei afla cum ți-ai ales partenerii, vei înțelege de ce te-au atras persoane care te-au făcut adeseori să suferi și cum relațiile te pot ajuta să îți împlinești nevoile nesatisfăcute în copilărie.

În tabăra Asterope by Pleiade vei învăța cum să închei o ALIANȚĂ între impulsurile puternice, instinctuale, venite din inconștient și dorințele tale conștiente, înzestrate cu discernământ și gândire, ceea ce te va ajuta să trăiești acele relații armonioase, care să îți aducă siguranță și confort, care să îți împlinească nevoia primordială a oricărei ființe umane, nevoia de CONECTARE.

În sutele de ore de lucru cu oamenii – în procese individuale sau de grup – am înțeles un lucru esențial: transformarea omului nu este posibilă atâta timp cât nu ajungi la nivelul de profunzime al emoțiilor și convingerilor care limitează persoana respectivă și de care aceasta nu este conștientă.

Transformarea are loc cu adevărat doar atunci când cele mai profunde emoții, cele mai adânci frici și dorințe, sunt aduse la suprafață și ele devin PARTENER în drumul schimbării, nu adversarul care te-a ținut până acum pe loc.

Întotdeauna ceea ce te blochează este o emoție, asociată unui gând, de care de cele mai multe ori nu ești conștient.

Știi momentele acelea în care simți o emoție atât de puternică în gât încât ai senzația că te strangulează? Când îți dai seama că acolo se ascunde o frică uriașă, de care îți este atât de frică încât nici nu recunoști că îți e frică?
Și… alegi să fugi, să ignori emoția?

Ca și cum fuga ar rezolva vreodată ceva…?

Cum ar fi să înveți să lucrezi cu acele emoții astfel încât să contribui cu adevărat la transformarea ta și a altora?

În tabăra Asterope by Pleiade vei experimenta – în procese live, de grup și individuale – unele dintre cele mai puternice procese, prin care emoțiile și gândurile cele mai ascunse vor fi scoase la suprafață și vor deveni aliații tăi în transformare. Vei descoperi nu doar ce te ține pe loc, ci și modul în care să elimini blocajele și să mergi mai departe transformat, ca un om liber!

10 MOTIVE CA SĂ VII ÎN TABĂRA PLEIADE

 1. Descoperi care sunt nevoile neîmplinite cu care vii din copilărie și înveți cum să vindeci rănile relaționale încă neînchise din trecut.
 2. Afli profilul partenerului pe care îl cauți în mod inconștient și înțelegi rolul lui în viața ta, creând astfel un parteneriat conștient.
 3. Înveţi să te protejezi emoţional și să reacționezi flexibil în relațiile pe care vrei să le păstrezi în viața ta.
 4. Îţi înțelegi emoţiile fluctuante în relaţie cu oamenii importanți din viața ta – cei care au și cea mai mare influență asupra ta.
 5. Prinzi curaj să te deschizi şi în situaţii sociale în care se află mulţi oameni necunoscuţi. O persoană care se exteriorizează din punct de vedere emoțional are o imagine de sine pozitivă, care se simte în siguranță și acceptă cu inima deschisă intimitatea, este extrem de atractivă pentru ceilalți.
 6. Faci pași importanți către diminuarea tentației de a-i judeca pe ceilalți, prin adoptarea atitudinii „în spatele oricărui comportament se află o intenție pozitivă”.
 7. Îți identifici gânduri și credințe limitative și ai spațiul ideal pentru a le înlocui cu deciziile care te pot duce către o viață asumată, .
 8. Descoperi emoțiile care îți blochează accesul la relații armonioase și înveți moduri de a le transforma în emoții care te ajută să creezi parteneriate durabile.
 9. Te înconjori de oameni ca tine, într-un spațiu de acceptare și intimitate autentice.
 10. Te conectezi cu Tine, cel adevărat.

TRAINERI

Cristina Șoldan – Drd. în Științe Medicale, Medicină și Medicină Antropologică, Psiholog Clinician, Psihoterapeut

Mioara Șoldan – Systemic Coach, Mentor Coach, Master Psihologie Clinică și Cognitiv-Comportamentală

*******

REZUMÂND,

Primești 4 zile de training intensiv, experiențial, în apropierea naturii ce te va conecta la cele mai profunde amintiri din tine, alături despecialiști în psihoterapie și coaching, de la care vei afla cum să îți recunoști și cum să îți împlinești nevoile nesatisfăcute pe care le-ai purtat cu tine din copilărie, astfel încât să creezi relații armonioase, pline de iubire, care să îți aducă siguranță și confort, care să îți împlinească nevoia primordială a oricărei ființe umane, nevoia de CONECTARE.

În plus, vei petrece tot acest timp alături de oameni asemeni ție, interesați de propria lor evoluție și de modul în care pot contribui la evoluția altor persoane, o comunitate în care vei simți că aparții, că ești la locul tău.

DETALII ORGANIZATORICE

Investiția ta pentru a trăi experiența din tabăra Asterope by Pleiade este 600 EURO. 
Prețul include costurile de training, cazare, pensiune completă (mic dejun, prânz, cină).

PERIOADA: 14 – 17 februarie 2019

Locația este în apropiere de București și va fi comunicată ulterior, celor interesați.