Cine e partenerul tău de cuplu în echipa în care lucrezi?

Intri în market să cumperi 2-3 articole și pleci cu sacoșele pline? Probabil că îți și spui: ”mereu fac asta”. Iar când pui cap la cap cheltuielile, te enervezi un pic pe tine și îți propui să nu mai faci la fel data viitoare. Dar data viitoare faci exact la fel.

Tot ce trăim – sau poate ne este dat să trăim – toate bucuriile, succesele, performanțele, tristețile, îngrijorările, frustrările, toate se înscriu în niște șabloane, niște ”modele” de care, de cele mai multe ori, nu suntem conștienți.

Toate bucuriile, succesele, rezultatele, tristețile, îngrijorările, frustrările vin ca urmare a dialogului interior – nici de acesta nu suntem prea conștienți.

Cele mai mici gesturi ale noastre sunt o copie minimalistă a gesturilor mari. Nu le știm nici pe unele, nici pe celelalte. Dar le facem.

Intri în market să cumperi 2-3 articole și pleci cu sacoșele pline? Probabil că îți și spui: ”mereu fac asta”. Iar când pui cap la cap cheltuielile, te enervezi un pic pe tine și îți propui să nu mai faci la fel data viitoare. Dar data viitoare faci exact la fel.

Poate că aceste cheltuieli sunt mici, până la urmă nu e ceva prea grav. E gestul mic.

Însă, dacă te uiți cu mai multă atenție, vei descoperi că nu e singurul loc în care îți irosești resursele.

S-ar putea, de exemplu, să faci la fel și în relația ta cu timpul:

  • îți propui să dai un telefon scurt, ca să rezolvi ceva și la final realizezi că ai vorbit 40 de minute;
  • depășești de obicei termenele-limită;
  • aloci unei sarcini 2 ore și o faci în 4 (dacă nu chiar în 2 zile);
  • mergi până la punctul în care sacrifici chiar și somnul – timpul crucial de refacere a organismului. Îți irosești somnul – una dintre resursele fundamentale de bună funcționare a creierului din dotare – ca și cum ar intra la categoria ”bunuri neglijabile”. Și nu e deloc așa, dar asta e altă discuție.

Dacă te-ai recunoscut în exemplul cu cumpărăturile, s-ar putea ca, la o scurtă evaluare, să observi cum îți irosești resursele (energie, timp, bani, sănătate, creativitate) în multe alte locuri. Aceste resurse nu mai sunt deloc neglijabile.

Stai de niște ani buni la un job care îți macină nervii sau în care nu te mai regăsești nicicum?

Aș zice că nici în relația de cuplu sau în familie lucrurile nu sunt tocmai diferite. Poate că ai observat deja și îți spui: ”nimic nu îmi merge bine; dacă la job e așa nasol, măcar de-ar fi bine acasă.” Sau invers.

Lucrurile nu prea funcționează așa. Partea bună este că, dacă DECIZI să te uiți la ceea ce trăiești, dacă CHIAR VREI să vezi și să înțelegi, atunci le poți schimba pe ambele – și nu mă raportez la locuri sau oameni, ci la felul în care tu te vei simți, atât în viața profesională, cât și în cea personală.

Aud adesea ”da, știu că fac asta repetitiv, dar nu știu cum să schimb; am încercat deja toate variantele.”

Ce cred eu este că încă nu ai aflat ce vrei să schimbi, nu ai ajuns la rădăcina lucrurilor, așa că încerci să schimbi efectul și… nu funcționează. Pentru că lucrurile merg mult mai în profunzime decât, să zicem, implementarea unui nou obicei. Poate că ai fost și tu pe acolo – ai urmat ”rețeta” de implementare a unui nou obicei și ai crezut că gata, toate obiectivele și dorințele tale devin realitate. Și nu au devenit, deși ai urmat mai multe rețete.

Te-ai trezit într-o zi că ești iar în povestea veche. Pentru că rețetele tratau tiparul persoanei care le-a scris, iar acel tipar nu avea legătură cu ale tale. Nu aveau cum să funcționeze.

Viața profesională este o repetiție a vieții personale.

Oprește-te puțin și te întreabă: ce nu funcționează la job? Ce e greu acolo? Ce nu îți place? Ce sau cine te împiedică să ai rezultate cu mult mai bune?

Ia răspunsurile acestea și fă tu corespondența cu familia – eu nu am îndoieli că motivele de nemulțumire sunt repetitive, persoanele sunt repetitive. Cum se regăsește echipa de la job în familia ta? 

Privește repetitivitatea oamenilor și a relațiilor.

Ca să le vezi, nu ai nevoie decât să te detașezi puțin de situații, să privești ca un spectator spectacolul propriei tale vieți.

Și dacă te întrebi de ce toate astea, ei bine, răspunsul ar putea fi acela că oamenii și situațiile din viața noastră sunt repetitive pentru ca tu să vezi.

Degeaba schimbi oamenii sau locurile.

Vei avea un job nou, cu un șef similar celui dinainte, cu o echipă foarte asemănătoare. Vei avea un partener de cuplu nou, dar relația va deveni, treptat, cea veche.

Nu te lăsa înșelat de felul în care începe totul – știi că ai mai trăit începuturi frumoase și ai ajuns fix în același punct.

Pentru că schimbarea tiparelor nu vine de acolo, de la șefi, parteneri de cuplu sau de business, colegi de echipă sau prieteni – toate acestea sunt doar mijloace, oportunități, pentru ca tu să vezi.

Și le vei repeta până când vei vedea și vei schimba dialogul tău interior.

A urma un program de coaching sistemic înseamnă, de fapt, a învăța să îți asculți dialogul interior, să îți identifici tiparele, să înlocuiești ce nu îți mai place, mergând la cauză, nu înlăturând efectul. Singura rețeta valabilă este rețeta ta – și o vei găsi ascultându-ți dialogul interior.

Când ai învățat să te asculți pe tine, vei putea acompania alte persoane în dialogul lor interior, vei ști cum să auzi printre cuvintele lor, vei fi coach și vei putea să îi ajuți pe ei să își schimbe tipare pentru a ajunge la viața aceea pe care și-o doresc.

Coaching-ul a pornit din sport. A pornit de la creșterea performanței unui campion olimpic. Campionul nu are ce să învețe, legat de sport, de la coach – el a atins deja o culme a performanței în domeniul în care joacă.

Însă are multe de învățat de la Sine. Doar el poate să aducă la suprafață ca zace în el.

Coach-ul este cel care îl acompaniază în dialog – îl învață, dacă vrei, cum să se asculte, cum să aducă la suprafață întregul arsenal de gânduri și idei contradictorii, de sentimente, dorințe și comportamente care se bat cap în cap și cum să le alinieze pentru a trece la nivelul următor. 

Iar acesta este jocul interior al fiecărei ființe omenești, de aceea coaching-ul și-a găsit locul în orice tip de activitate omenească.

În coaching nu este vorba despre terapii sau de vindecări ale trecutului.

Este vorba despre a face mereu mai bine ceea ce faci, poate, deja bine.

Este vorba despre a merge de fiecare dată la următorul tău nivel.

Este vorba despre a porni din punctul în care ești și despre a merge înainte auzindu-te pe tine, auzindu-ți propriile nevoi și dorințe, tipare mentale, emoționale, comportamentale și despre a alege, conștient și responsabil, calea ta.

În cel mai practic mod, este despre a înțelege, de exemplu, de ce ajungi mereu și mereu să ai colegi sau șefi care te nemulțumesc, așa cum, de cealaltă parte, te nemulțumește copilul, părintele sau partenerul tău de cuplu. Și despre a rezolva definitiv situația, nu doar pentru o vreme.

În coaching-ul sistemic, este vorba despre individ și sistem – când tu vei fi împlinit și aliniat cu tine, mediul în care trăiești, oamenii cu care interacționezi vor fi la fel.

Odată ce vei fi parcurs propriile tale procese de creștere, îți vei dori să acompaniezi și alți oameni în a-și descoperi propriul ghid interior, cel care îi va duce către bucurii, performanțe, succes sau împlinire.

La finalul formării în coaching, vei fi coach și vei putea, de vei vrea, să le fii alături și altora, așa cum ți-ai fost ție.

Formarea ta în coaching poate începe acum: ai aici mai multe detalii.

Ar putea fi primul tău pas către a opri amânarea și a schimba un tipar: pe 24 februarie începem o serie nouă!

Cu drag,
Mioara Șoldan
Systemic Coach Certified by International Coach Federation

Mioara Soldan

Certified Coach by ICF

Certified Coach by International Coach Federation (I.C.F.). Fondatoarea Școlii de Coaching Pleiade. Formări relevante: Systemic Coaching, Coaching Fundamentals & Empowering Leadership, Individual & Team Diagnosis for Leaders and Coaches, Delegative Processes for Team and Organisational Coaching Professionals, Entrepreneurs and Managers - formări efectuate cu Alain Cardon, părintele coaching-ului sistemic la nivel mondial. Master Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică în cadrul Facultății de Psihologie, U.E.B. Formare și dezvoltare personală în Analiză Tranzacțională și Master NLP. ”Misiunea mea: să creez, alături de comunitatea Pleiade, un sistem alternativ de educație, sistem bazat pe descoperirea propriei identități, a potențialului individual și a dorințelor profunde, motivatoare, care mână omul către acțiune și rezultate.”

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *