De ce Coaching…

COACHING 

fundație pentru încrederea de sine și leadership bază pentru crearea de relații satisfăcătoare și durabile

Ce vei obține prin coaching?

 

Încredere de sine, voință, determinare

Coaching-ul este, în prezent, cel mai puternic instrument de dezvoltare personală, al cărui prim scop este creșterea puterii și autonomiei individului. Una dintre cele mai importante realizări ale procesului de coaching este că, la final, te simți încrezător, fidel propriilor idealuri; ai căpătat, în sfârșit, claritate asupra ceea ce îți dorești și asupra modului în care vei obține ceea ce îți dorești.

Sens, direcție, motivație.

La baza coaching-ului se află o nouă metodă de gândire: gândirea orientate spre soluții și obiective, care elimină modul actual, distructiv, de gândire axată pe ”probleme”. Vei descoperi,  prin intermediul unui proces accelerat de conștientizare și de maximizare a potențialului personal, cum să îți îndeplinești țelurile (obiectivele, visele, scopurile, idealurile) și cum îi poți ghida pe alții pentru a și le îndeplini pe ale lor.

Relații sănătoase, durabile.

Omul nu este insulă. Relațiile reprezintă indicatorul nr. 1 al calității vieții tale. Nu putem să experimentăm viața în toată plenitudinea ei decât dacă avem o relație strânsă cu o altă ființă și, dincolo de acest lucru, un sentiment de conectare cu lumea care ne înconjoară. Folosind limbajul lui Martin Buber, fiecare persoană are nevoie de un ”Tu” pentru e deveni un ”Eu” împlinit.

Apartenență. Recunoaștere

Ca ființe sociale, știm că succesul nostru și chiar supraviețuirea noastră depind de a avea un loc în societate. Mai mult chiar, avem nevoie să aparținem unor grupuri care ne confirmă modul în care noi vedem lumea și ne vedem pe noi înșine.

Prin coaching, aparții comunității care vede lucrurile ca tine, care te recunoaște, te validează, te include.

Prin coaching, primești recunoaștere de la oamenii cu care lucrezi și la schimbarea cărora vei contribui. Imaginea de sine se formează în mare măsură pornind de la aprecierile pozitive pe care le percepem în ochii persoanelor importante din viața noastră.

Performanță rapidă. Leadership

Coaching-ul este cea mai rapidă cale de evoluție personală și profesională pentru că, pe de o parte, identifică și elimină obstacolele care stau între tine și obiectivul tău, pe de altă parte, accesează punctele tale forte și resursele interne care te propulsează către atingerea obiectivelor dorite.

Siguranță. Independență

Coaching-ul este o piață în plină creștere.

Coaching-ul este, în prezent, fundația pe care se construiește leadership-ul, atât la nivel de organizație, cât și la nivel individual.

Oricine vrea performanță rapidă și temeinică apelează în prezent la coaching: corporații cu vechime, antreprenori aflați la început de drum, manageri de top, sportivi de performanță, tineri dornici să își construiască o carieră sau să își afle vocația, OAMENI în căutarea unei noi direcții de viață.

Ca și coach, ai drumul liber și în plină dezvoltare: independența și siguranța ta financiară sunt la distanță de…o decizie.

Statut social. Expertiză.

Coaching-ul este profesie recunoscută conform clasificării ocupațiilor din România (COR): specialist în activitatea de coaching.

Prin Școala de coaching integrative PLEIADE, vei dobândi și competențe în Programare Neurolingvistică (NLP), Analiză Tranzacțională, Bazele neuropsihologice ale atașamentului și dependențelor.

Contribuție. A da și a primi.

Este dovedit că nu avem nevoie doar să obținem ceva de la alți oameni, avem nevoie și să le dăruim noi înșine ceva, ca să ne simțim pe deplin noi înșine și prețuiți ca atare.

Prin coaching, contribui zi de zi la schimbarea vieților altor oameni, la creșterea calității altor vieți și, în felul acesta, la propria ta evoluție.

Mioara Soldan

Certified Coach by ICF

Certified Coach by International Coach Federation (I.C.F.). Fondatoarea Școlii de Coaching Pleiade. Formări relevante: Systemic Coaching, Coaching Fundamentals & Empowering Leadership, Individual & Team Diagnosis for Leaders and Coaches, Delegative Processes for Team and Organisational Coaching Professionals, Entrepreneurs and Managers - formări efectuate cu Alain Cardon, părintele coaching-ului sistemic la nivel mondial. Master Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică în cadrul Facultății de Psihologie, U.E.B. Formare și dezvoltare personală în Analiză Tranzacțională și Master NLP. ”Misiunea mea: să creez, alături de comunitatea Pleiade, un sistem alternativ de educație, sistem bazat pe descoperirea propriei identități, a potențialului individual și a dorințelor profunde, motivatoare, care mână omul către acțiune și rezultate.”

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *