Să punem început bun!

Vorbim adesea despre cei 7 ani de acasă.

De multe ori, în contextul ”lipsei celor 7 ani de acasă”.

Undeva, dincolo de suprafață, în fiecare om există această informație: începutul își pune amprenta pe tot ceea ce urmează.

Cei 7 ani de acasă sunt începutul tuturor lucrurilor, acolo se pun bazele structurii de personalitate a individului, baze ce se vor manifesta ulterior, în adultul tânăr, adultul matur și bătrânul care vor repeta toată viața, pe pilot automat, tiparele impregnate adânc în structura lor de gândire, de simțire, de comportamente.

Mulți dintre noi, ajunși în etapa adultului matur, devenim conștienți de aceste tipare, sădite în noi de timpuriu. Înțelegem că multe dintre ele au ajuns să lucreze împotriva noastră și… începem să săpăm în noi, să re-construim fundația.

Dacă vestea proastă este că viața o ducem mereu conform unor tipare (multe create inconștient, când eram mult prea mici să alegem pentru noi), vestea bună este că putem re-crea tipare, putem rescrie scenariul de viață.

După ani de practică în această zonă, a tiparelor, azi este suficient să ne uităm la felul în care a început un proiect, o afacere, o relație și știm cum va continua și cum se va încheia.

Nu e fatalitate, e doar viața, o repetare la infinit a tiparelor.

Asta dacă actorii din povestea respectivă nu devin și ei conștienți de tiparele pe care le manifestă în afacerea sau proiectul lor și schimbă ceea ce îi ajută să schimbe, pentru a obține rezultatele pe care și le doresc.

Alegerea rămâne valabilă în orice clipă, însă pentru a alege, mai întâi trebuie să devii conștient de ceea ce faci, de ceea ce ai vrea să schimbi, să devii conștient de rezultatele pe care ți le dorești cu adevărat și cum acele rezultate îți transformă viață, să devii conștient că acțiunile și eforturile tale zilnice ar putea fi la o distanță considerabilă de obținerea acelor rezultate dorite.

Duminică, 1 aprilie 2018, am avut primul webinar live al Școlii Pleiade.

În centrul acestui webinar a stat importanța ÎNCEPUTULUI.

  • În coaching, numim această etapă ”contractare”.
  • În viața de zi cu zi, îi spunem ”cei 7 ani de acasă”.
  • În relațiile profesionale, îi spunem, poate, ”angajament/angajare”.
  • În relațiile de cuplu s-ar putea să îi spunem mai știi cum era la început?”, deși în acel început ai setat, inconștient, și mijlocul și sfârșitul…

Indiferent de tipul de relație la care ne raportăm, ÎNCEPUTUL determină până la 80% din rata succesului relației/parteneriatului respectiv.

Chiar dacă nu mai ești la început, dacă ești deja în mijlocul relației/proiectului, există moduri de a re-pune bazele, de a re-construi o fundație solidă.

Te invităm să urmărești webinar-ul care conține o strategie ciclică de definire, planificare și implementare a proiectelor tale. Vei înțelege care este legătura între ceea ce am scris la început – etapele de dezvoltare a individului – și strategiile de business. Vei afla cum poți (re)construi fundația.

Te-ar ajuta să ai la îndemână o foaie și un creion, sunt câteva aspecte acolo pe care vei vrea să ți le notezi.

Când am predat la școala de coaching această etapă – contractarea – unul dintre participanții la curs a parafrazat această etapă definitorie într-o vorbă care mi-a rămas agățată în minte și în suflet: ”adică, să punem început bun lucrurilor…”

Mulțumesc, Dan!

Vă dorim să puneți început bun lucrurilor, nu e niciodată prea târziu!

Cu drag,
Mioara și Cristina Șoldan
www.școalapleiade.ro

Mioara Soldan

Certified Coach by ICF

Certified Coach by International Coach Federation (I.C.F.). Fondatoarea Școlii de Coaching Pleiade. Formări relevante: Systemic Coaching, Coaching Fundamentals & Empowering Leadership, Individual & Team Diagnosis for Leaders and Coaches, Delegative Processes for Team and Organisational Coaching Professionals, Entrepreneurs and Managers - formări efectuate cu Alain Cardon, părintele coaching-ului sistemic la nivel mondial. Master Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică în cadrul Facultății de Psihologie, U.E.B. Formare și dezvoltare personală în Analiză Tranzacțională și Master NLP. ”Misiunea mea: să creez, alături de comunitatea Pleiade, un sistem alternativ de educație, sistem bazat pe descoperirea propriei identități, a potențialului individual și a dorințelor profunde, motivatoare, care mână omul către acțiune și rezultate.”

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *