DESPRE NOI

FILOSOFIA PLEIADE

Natura este Perfecțiune.

Să stai pur și simplu întins pe pământ, în câmp deschis. Să stai drept, pe picioare, în mijlocul pădurii. Să te așezi pe o plajă, cu fața către mare. Și să privești, cu ochii larg deschiși, cu mintea și cu trupul perfect ancorate în moment.

Iată unele dintre cele mai simple și, în același timp, cele mai eficiente moduri de a-ți găsi răspunsuri și soluții la provocări mari sau mici.

Soluțiile și răspunsurile vin adesea din lucrurile simple.

Privind natura în simplitatea ei complexă înțelegem o mulțime de lucruri:

 • interdependența elementelor din sistemul natural,
 • efectele unui fenomen (precum vântul) asupra unui întreg ansamblu,
 • contribuția fiecărui copac la echilibrul întregului sistem,
 • importanța spațiului dintre elementele componente ale sistemului (ce se află între doi arbori vecini – aerul, solul, distanța însăși – influențează conviețuirea și dezvoltarea fiecăruia dintre cei doi arbori)

Dacă faci un scurt exercițiu de imaginație și înlocuiești natura din descrierea de mai sus cu unul dintre sistemele din care faci tu parte – familie, echipă, organizație – ce observi? Și, pornind de la aceste observații, ce poți face tu ca să ajuți sistemul să funcționeze în mod optim pentru fiecare dintre cei implicați?

Natura funcționează perfect pe cont propriu.

Și-atunci, de ce nu ne-am lua natura drept mentor?

Ce ne împiedică să învățăm de la natura, gratis, cum să funcționăm impecabil în echipele, job-urile, familiile noastre?

Să fie oare faptul că noi, oamenii, nu alegem simplitatea?

Sau poate că nu știm cum să extragem simplitatea din complexitate? Sau poate că ne-am pierdut abilitatea de a vedea cu adevărat ceea ce este sub ochii noștri, în timp ce ne-am dezvoltat abilitatea de a presupune?

Noi, la Pleiade, credem că răspunsurile la întrebări și provocări stau în abilitatea de a extrage simplul din complex. Iar natura ne este un excelent ghid și mentor în această direcție.

„What is it that you can uniquely do, that the world of tomorrow needs?” (P. Hawkins)

MISIUNEA PLEIADE

În cuvinte puține, misiunea noastră este aceea de a te învăța cum să vezi simplu în complex, cu scopul de a îmbunătăți funcționarea sistemelor din care faci parte, acasă și la job.

Învățare pentru viitor, nu doar pentru un obiectiv de azi-mâine.

Odată deprinsă această învățare, mentorul la care te vei putea întoarce oricând va fi natura, vei găsi în mijlocul ei răspunsuri ori de câte ori vei căuta.

Cuvintele-cheie care ne definesc misiunea sunt: Conștientizarea prezentului și Acțiunea în Parteneriat pentru viitor.

Calea prin care am ales să ne îndeplinim misiunea se numește Coaching.

PREZENȚĂ & PARTENERIAT
(susținem oamenii – în procese individuale sau de echipă – să scape de poverile care le înfrânează voința și potențialul; facem asta prin PREZENȚĂ aici și acum, într-o relație de la egal la egal.
OBSERVARE & CONȘTIENTIZARE
creăm pentru oameni spațiul în care învață despre ei și despre relația lor cu tot ceea ce se întâmplă înăuntrul și în afara lor; și numim asta actul de ASCULTARE (noi te ascultăm pe tine pentru ca tu să înveți să te asculți) și de EXPLORARE: ce este cu adevărat important pentru tine și dă sens existenței tale?
ASCULTARE & EXPLORARE
acompaniem oameni și echipe în accesarea cunoașterii lor profunde, care se află dincolo de informațiile raționale; și numim asta actul de trezire prin CONȘTIENTIZARE, ceea ce înseamnă să îți vezi propria realitate pur și simplu, dincolo de matricea de presupuneri care îți limitează potențialul, performanța, succesul.
ALINIERE & EMERGENȚĂ COLECTIVĂ
suntem parteneri în procesul de aliniere dintre noua imagine despre realitate și vechea imagine, susținem oamenii cu care lucrăm în a traduce conștientizările în acțiuni și moduri noi de a-și trăi viața ca DANS al împlinirii,
creăm azi, alături de voi, partenerii noștri, o lume mai bună pentru generațiile de mâine, creând spațiu de EMERGENȚĂ pentru soluții colective, cu miză mult mai mare decât noi înșine.

Echipa

Mioara Șoldan

Am pornit în viața de adult independent în 1999, având formarea (profesională, dar și personală) de lingvist și am făcut traduceri, ca traducător profesionist, timp de 10 ani.
”Meteahna” tradusului a rămas cu mine chiar și la un deceniu distanță de la momentul în care am predat ultima mea traducere efectuată în rol de traducător autorizat

Și dacă azi, după 8 ani de trăit în lumea coaching-ului, mi s-ar cere să traduc cuvântul “Coaching”, l-aș traduce, pe scurt, “să vezi nevăzutul”. Sau, mai pe larg, ”creșterea nivelului de conștientizare, la nivel individual și colectiv”.
Fac coaching din roluri multiple: coach, dar si client de coaching, mentor, trainer și supervizor pentru coach-i.
Fac coaching și trăiesc ”coaching-style” deoarece cred cu tărie că ridicarea nivelului de conștientizarea este calea de evoluție a omului, a omenirii și a omeniei

Currently acting as…

 • Master Certified Coach (MCC) by International Coach Federation (ICF)
 • Coach Trainer | Certified Mentor Coach | Certified Coach Supervisor
 • Coaching Consultant for World Bank
 • Team Coach partnering with for-profit companies and nonprofit organizations
 • Founder Pleiade Coaching School

Relevant Education

 • Master Degree in Clinical and Diagnosis Psychology, Bucharest
 • Mentor Coach Certification, with Leda Turai MCC
 • Leadership & Executive Coaching Certificate, Center for Executive Coaching
 • Systemic Team Coaching Certificate, with Prof. Peter Hawkins
 • Systemic Coaching & Empowering Leadership, with Alain Cardon MCC
 • Individual & Team Diagnosis for Leaders and Coaches, with Alain Cardon MCC
 • Delegated Processes for Team and Organizational Coaching Professionals, Entrepreneurs and Managers, with Alain Cardon MCC
 • Faculty of Letters, Foreign Languages and Literatures (Bachelor of Arts Degree in English & French)