SYSTEMIC TEAM COACHING TRAINING

program de formare în coaching sistemic de echipă

VIZIUNE GENERALĂ ȘI OBIECTIVE

Privim acest program ca pe o călătorie la capătul căreia participanții vor fi integrat o nouă mentalitate de leadership, un mod de a gândi adaptat la noua față a lumii, la provocările din ce în ce mai frecvente cu care se confruntă liderul de azi, la rapiditatea cu care lumea din jur evoluează, provocări pentru care opțiunea viabilă este o mentalitate construită pe adaptare rapidă, flexibilitate în gândire, lejeritate în a gestiona necunoscutul și inteligență colectivă.

Una dintre premisele pe care este structurat programul este aceea că trăim în sisteme adaptative complexe. Mereu a fost așa, ceea ce este probabil nou este rapiditatea cu care evoluează tiparele sistemelor din care facem parte. Și atunci, este deopotrivă esențial să:

 • (1) dobândim abilitatea de a decoda tiparele sistemelor în care activăm (echipe, organizații etc.),
 • (2) înțelegem tipurile de variabile care generează schimbări impredictibile, respectiv rezultate diferite de ceea ce previzionăm,
 • (3) alegem conștient variabilele asupra cărora intervenim pentru a genera o transformare în interiorul sistemului.

Cea de-a doua premisă care stă la baza acestui program de formare este aceea că gândirea liniară este limitativă și non-evolutivă în organizațiile complexe, într-un context economic traversat de schimbări rapide și de o serie de incertitudini.

Iată doar câteva provocări pe care le are deja liderul de azi și al căror răspuns vine din gândirea sistemică: să gândești în termeni de rezultate emergente și evolutive, ceea ce este diferit de rezultate prognozate și previzibile; să permiți și să încurajezi soluțiile interconectate, renunțând la menținerea controlului și la soluțiile precaute; să comunici cu membrii echipei în parteneriat de la egal la egal, și să lași în urmă comunicarea ierarhică.

Cum dezvolți o gândire sistemică? Cum acompaniezi, în rolul de coach, o echipă sau o organizație, pentru a genera o transformare la nivel de mentalitate?

Programul Systemic Team Coaching Training țintește:

1. Dezvoltarea abilităților și competențelor specifice coaching-ului de echipă, pentru profesioniștii în coaching care își doresc să acompanieze echipe orientate către creșterea performanței și transformarea culturii organizaționale; finalizare programului va furniza participanților educația necesară în vederea obținerii certificării ACTC (Advanced Certification in Team Coaching) în cadrul ICF;

2. Modelarea și remodelarea abilităților și trăsăturilor de bază ale unui lider puternic, securizant;

3. Dezvoltarea abilităților de leadership necesare în formarea și gestionarea unor echipe performanțe pe termen scurt și pe termen lung, capabile să se gestioneze în orice tip de context politico-socio-economic.

Viziunea acestui program este sistemică.

Participanții vizați:

 • Coach-i interni sau externi, în formare sau care au urmat deja programe de formare în coaching;
 • Manageri sau lideri de echipă/grup
 • Specialist Resurse Umane
 • Profesioniști în Instruirea si dezvoltarea talentelor
 • Consultanti pentru organizații
 • Directori generali, proprietari de afaceri, angajatori

Calendarul programului

 • 87 de ore de training specializat, structurate conform următorului calendar:

MODUL 1

 • Sesiune în format fizic: 06-07 aprilie 2024 (12 ore)
 • Sesiuni online: 11 aprilie, 25 aprilie, 9 mai, 23 mai 2024 (interval orar 19:00-21:00, Zoom).
 • Practică în perioada 8 aprilie – 24 mai: 6 ore
 • Lectură obligatorie: 4 ore

MODUL 2

 • Sesiune în format fizic: 25-26 mai 2024 (12 ore)
 • Sesiuni online: 30 mai, 13 iunie, 27 iunie, 11 iulie 2024 (interval orar 19:00-21:00, Zoom).
 • Practică în perioada 27 mai – 19 iulie: 6 ore
 • Lectură obligatorie: 4 ore

MODUL 3

 • Sesiune în format fizic: 20-21 iulie 2024 (12 ore)
 • Sesiuni online de grup: 25 iulie (interval orar 19:00-21:00, Zoom).
 • Supervizare 1:1: fiecare participant are incluse în program 2 ore de supervizare 1:1, a căror dată se va contracta cu acordul părților, începând cu data de 22 iulie.
 • Practică în perioada 22 iulie – 8 septembrie: 4 ore
 • Lectură obligatorie: 4 ore

ABSOLVIRE

 • Portofoliu complet până la data de 8 septembrie 2024 (vezi ”Cerințe absolvire”)
 • Sesiune online cu rol de evaluare finală, prin test grilă, 12 septembrie 2024, intervalul orar 19:00 – 22:00.

Programul este creat în acord cu cerințele International Coaching Federation (ICF), în vederea obținerii certificării de tip ACTC (Advanced Certification in Team Coaching). Pentru a absolvi programul, participanții trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

1. Participare la minim 90% din cursuri. În cazul absentării motivate de la o sesiune, participantul poate recupera prin intermediul materialelor puse la dispoziție și are obligația de a trimite instructorului o lucrare scrisă de minim 400 cuvinte care să reflecte ce a învățat din sesiunea respectivă.

2. Efectuarea completă a orelor de practică (acestea vor fi notate în Jurnalul de practică primit de la instructor).

3. Parcurgerea integrală a materialelor de studiu (lectura obligatorie).

4. O lucrare finală, de 700-1000 de cuvinte, relevantă pentru rolul de coach de echipă, în baza instrucțiunilor ce vor fi oferite de instructor.

5. Evaluare sub forma unui test grilă, online, la finalul programului.

Date și locații de desfășurare a programului

Programul este derulat o dată pe an, cu începere în luna aprilie, în București (Hotel Ramada North, strada Daniel Danielopolu nr. 44 A) și online (platforma Zoom).

Următoarea serie va începe în aprilie 2024, conform calendarului de mai sus.

Programul este livrat în limba română.

Condiții înscriere în program

Acest program este potrivit pentru cei care au experiență în facilitare, coaching și dezvoltarea echipelor, pentru lideri și manageri sau persoane care lucrează în dezvoltarea organizației, precum și coach-ilor care doresc să obțină o certificare de coach de echipă.

Înainte de a te alătura programului nostru, te invităm la o conversație de 30 de minute, pentru a ne asigura că programul este în acord cu obiectivele și ariile tale de interes.

Politici de preț

6 rate lunare de 390 EUR+TVA 19% (464 Euro), în total 2340 EUR+TVA.

Perioada contractuală: aprilie – septembrie 2024.

Politici de rambursare

Ne dorim ca studenții noștri să fie dedicați și serioși atunci când intră în programul nostru. Din acest motiv, avem o conversație cu fiecare solicitant înainte de a se alătura programului nostru de coaching, pentru a crea posibilitatea ca fiecare să poată discerne cât de potrivit este pentru el programul. Rambursăm integral orice plată dacă decideți să anulați participarea înainte de începerea programului. Dacă anulați participarea în timpul programului, nu va fi nici un ramburs.